2022  een bijzonder jaar

17 maart 2022

Door:

Waterloo gevonden

We zijn pas in de derde maand van jaar en als de rest van het jaar oersaai wordt, kunnen we nog spreken van een enerverend jaar.

Corona is nog altijd niet uitgebannen en door carnaval en wintersport vakanties is de besmettingsgraad weer flink opgelopen. Gelukkig zijn de vooruitzichten positief. De hoge vaccinatiegraad en het boosteren brengen rust aan het Coronafront.

Helaas is er een nieuw front wat iedere dag nieuwe verschrikkingen laat zien. Iedere dag vallen er slachtoffers door oorlogsgeweld in Oekraïne, duizenden mensen raken ontheemd, de economische schade is enorm.

In ons land zijn de gevolgen zichtbaar door de grote aantallen vluchtelingen die een onderdak zoeken en een veilige plaats voor hun kinderen.

Helaas zijn er nog steeds mensen die de Russische dictator een geweldige vent vinden.

Hij is niet geweldig hij is gewelddadig.

Afspraken en beloftes blijken niets waard te zijn. De waarheid wordt afgedaan als fakenieuws.

De geschiedenis blijkt zichzelf keer op keer te herhalen. Napoleon, Pol Pot en Hitler kwamen aan de macht door leugens, bedrog en propaganda. We weten wat ze teweeg hebben gebracht.

Er is wel een lichtpuntje, alle drie hebben letterlijk dan wel figuurlijk hun Waterloo gevonden.

In Nederland zijn we het vaak oneens met elkaar, we mopperen, klagen soms schelden we zelfs, maar niemand wil dat Poetin de dienst gaat uitmaken in ons land.

Ik hoop dat de oorlog snel voorbij is, dan mag de rest van het jaar saai zijn.