Op 1 januari hoop je altijd met het begin van het nieuwe jaar dat je met een schone lei kunt beginnen, helaas. Het spook van 2020

16 februari 2022

Door: Erik Hoogink

Het nieuwe jaar

Op 1 januari hoop je altijd met het begin van het nieuwe jaar dat je met een schone lei kunt beginnen, helaas. Het spook van 2020 en 2021, Corona geheten, is met ons meegegaan het nieuwe jaar in.

Iedere dag denk ik dan ook aan de film Gostbusters. Zal Bill Murray alias Dr. Peter Venkman niet langs kunnen komen en het spook vernietigen? Of is Ernst Kuipers de nieuwe Gostbuster? Zie je het beeld voor je? Ernst Kuipers en Sigrid Kaag met een grote stofzuiger op hun rug door de ziekenhuizen aan het rennen? Ik vind het een grappige gedachte.

Nu komt langzaam aan het leven van vroeger weer op gang, we raken gewend aan het dragen van mondkapjes, en het geven van elleboogjes in plaats van het handen schudden. Er is hoop dat we het spook in bedwang kunnen krijgen.

Voor Acht Uitzendburo en Acht-ZZP en BleiZo-werkt.nl zijn de eerste weken van het nieuwe jaar altijd erg druk. Het loonjaar wordt afgesloten en het nieuwe loonjaar geopend. Al de nieuwe regels moeten in het loonprogramma geïmplementeerd worden en de dagelijkse gang van zaken moet getoetst worden aan de nieuwe regels. Maar het is gelukt.

Nu de horeca weer open gaat zal het snel weer drukker worden, nu komen we op bepaalde plekken al mensen tekort. Laten we dan ook samen zoeken naar nieuwe collega’s.

Samen maken we er een mooi jaar van.